Petra Dusebout uit Arnhem draagt vanwege medische redenen geen mondkapje. Ze is het zat dat ze daar constant op wordt aangesproken door Jan en alleman.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Dusebout uit Arnhem draagt vanwege medische redenen geen mondkapje. Ze is het zat dat ze daar constant op wordt aangesproken door Jan en alleman. © Gerard Burgers

Petra bedolven onder agressieve reacties omdat ze geen mondkapje draagt: ‘Ik kán het gewoon niet, dan ga ik hyperventileren’

ARNHEM - De landelijke mondkapjesplicht is een doorn in het oog voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Zij vormen een uitzondering op de plicht en hoeven op vertoon van een medische verklaring geen kapje op in publieke binnenruimten. Maar op veel begrip kunnen ze niet rekenen. ,,Ik word door iedereen aangekeken.”

117 reacties

 • Jemoeder

  5 maanden geleden
  Draag hem dan half. niet aansluitend maar lekker losjes. maak er gaatjes in voor extra lucht zodat je op afstand geen scheve blikken trekt. 
 • Bjorn

  5 maanden geleden
  Misschien een idee om mondspray te gebruiken?
 • R Sempel

  5 maanden geleden
  Je hebt het verhaal niet gelezen. Het ging om een irritante domme klant
 • Niels

  5 maanden geleden
  Als mevrouw paniek aanvallen krijgt door een mondkapje moet ze zich maar uit de maatschappij onttrekken, dat is waar veel reacties op neerkomen. Hoe egoïstisch kun je zijn !! Sterkte voor deze mevrouw, misschien moeten de zeurneuzen zelf een keer zo’n aanval meemaken, dan weten ze waar ze over praten.
 • SlimmeSjakie

  5 maanden geleden
  Bij sommigen zou de plicht altijd moeten bestaan...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Arnhem e.o.