Volledig scherm
Het Gelders Orkest in 2017 aan het werk in De Vereeniging in Nijmegen. Nu het orkest is gefuseerd met het Orkest van het Oosten heet het Phion. © Het Gelders Orkest

'Phion’ nieuwe naam van fusieorkest HGO en het Orkest van het Oosten

ARNHEM - 'Phion, orkest van Gelderland & Overijssel'. Dit is de naam geworden van het fusieorkest dat op 1 september tot stand is gekomen uit de fusie van Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Het woord Phion is betekenisloos.

Directeur Jacco Post noemde de nieuwe naam vrijdagavond bij de presentatie 'zowel krachtig als vriendelijk'. Van het begin af aan was duidelijk geweest dat de naam kort en internationaal bruikbaar moest zijn. Bij het betekenisloze Phion kan iedereen zijn eigen associatie hebben, is het idee.

 ,,We hoorden al ‘iets Grieks, oosten, Nederland, Philharmonie Oost-Nederland en ook ‘on van ontdekken’", vertelt Judith van Os van het orkest.

VIM Group en Globrands hebben geholpen

Quote

Zo geven we aan wie we zijn en voor wie we er zijn

Jacco Post, Directeur Phion

Voorafgaande aan de keuze van de naam heeft het orkest onder leiding van merk-experts van de Hengelose VIM Group de keuze gemaakt voor de gewenste identiteit van het orkest. Daaruit zijn de begrippen 'grensverleggend, uitnodigend en bevlogen’ voortgekomen.

Op basis van deze ‘merkwaarden’ is met begeleiding van het Amsterdamse merknamenbureau Globrands de naam Phion gekozen. 

De toevoeging ‘orkest van Gelderland & Overijssel’ maakt blijvend deel uit van de naam. ,,Zo geven we aan wie we zijn en voor wie we er zijn", zegt Post. ,,Het geeft ons publiek een gevoel van nabijheid en toegankelijkheid. Tevens is het een link met ons verleden en creëert het herkenbaarheid voor toekomstig nieuw publiek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.