Het Gelders Orkest in 2017 aan het werk in De Vereeniging in Nijmegen. Nu het orkest is gefuseerd met het Orkest van het Oosten heet het Phion.
Volledig scherm
Het Gelders Orkest in 2017 aan het werk in De Vereeniging in Nijmegen. Nu het orkest is gefuseerd met het Orkest van het Oosten heet het Phion. © Het Gelders Orkest

'Phion’ nieuwe naam van fusieorkest HGO en het Orkest van het Oosten

ARNHEM - 'Phion, orkest van Gelderland & Overijssel'. Dit is de naam geworden van het fusieorkest dat op 1 september tot stand is gekomen uit de fusie van Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Het woord Phion is betekenisloos.

12 reacties

 • Maarten Brandt

  2 jaar geleden
  Even voor de francofielen onder ons. Phion wordt uitgesproken als 'Fion'... En om dat laatste met de symfonische cultuur te kunnen verbinden moet men wel over enorm veel (en bovendien een uiterst bonte) fantasie beschikken!
 • Maarten Brandt

  2 jaar geleden
  Zie mijn column op website www.opusklassiek.nl
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Lekker herkenbare naam. Fantastisch. Goed bedacht, Makkelijk te onthouden. Wat kostte dit om dat te bedenken...…….
 • Jan Stroop

  2 jaar geleden
  Ben benieuwd wat dat 'Phion' gekost heeft. De naam is bovendien al bezet: https://www.phiontx.co.uk/homeIk had zo 10 betere namen uit mijn mouw geschud. GRATIS!
 • Casco

  2 jaar geleden
  Inderdaad een volstrekt betekenisloze naam. Wat een fantasieloze mensen die dit bedacht hebben. Arme musici. Over een paar jaar zal er wel weer een nieuwe brainstormsessie plaatsvinden om een naam te bedenken die beter weergeeft wat de inhoud is.Als je steeds moet moet uitleggen wat Phion is cq niet is ben je toch verkeerd bezig. De vlag hoort de lading te dekken.Mislukte kans.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.