Bedrijventerrein Meijnerswijk in Arnhem maakt in de plannen van KondorWessels Projecten plaats voor een wijkje met woningen in het groen op wat wel ‘Meinerseiland wordt genoemd’.
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijventerrein Meijnerswijk in Arnhem maakt in de plannen van KondorWessels Projecten plaats voor een wijkje met woningen in het groen op wat wel ‘Meinerseiland wordt genoemd’. © Rolf Hensel

Plan voor woonwijk in uiterwaarden Rijn ligt na felle twist nu in handen hoogste rechter

ARNHEM - Hopen. Meer kunnen de voor- en tegenstanders van woningbouw in het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken en Meinerswijk de komende weken niet doen. Na een procedure van meer dan een jaar is nu echt het oordeel aan de Raad van State in Den Haag.

9 reacties

 • Hugo van 't Woudt

  2 maanden geleden
  De plekken waar de woningen gebouwd worden zijn de hoger gelegen delen (ASM terrein en voormalige steenfabriek) die zijn nog nooit ondergelopen zelfs niet bij de meest hoge waterstanden. De lager gelegen delen wordt "deels" recreatie
 • Derk Tjabsma

  2 maanden geleden
  @joan sas: Ten oosten van Stadsblokken liggen het Broek en Presikhaaf. Verder is uw commentaar op geen enkele manier gerelateerd aan het artikel en alleen maar gericht om een irrelevante mening te spuien.
 • Rita Weetink-Diepeveen

  2 maanden geleden
  een manier om het tegen te houden niet meer kunnen verzekeren
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Als die villa's op Meijnerswijk houtkachels krijgen [gas is duur] zetten ze het centrum van Arnhem in de gifsmook. Het zal in de oude stad [milieuzone] fiks gaan stinken met overheersende westenwind. Een groot deel van het jaar stankhinder en gezondheidsschade als gevolg. Arnhem doet qua ' handhaving' niks tegen foutstokers [en motoren zonder uitlaatdemper.] Foutstokers, lawaaimakers en winkels met open-deuren zijn vogelvrij als de APV hierop niet is aangepast.
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Als die villa's op Meijnerswijk houtkachels krijgen [gas is duur] zetten ze het centrum van Arnhem in de gifsmook. Het zal in de oude stad [milieuzone] fiks gaan stinken met overheersende westenwind. Een groot deel van het jaar stankhinder en gezondheidsschade als gevolg. Arnhem doet qua ' handhaving' niks tegen foutstokers [en motoren zonder uitlaatdemper.] Foutstokers en lawaaimakers zijn vogelvrij als de APV hierop niet is aangepast.

In samenwerking met indebuurt Arnhem