Pleidooi van Ploumen (PvdA) voor meer vrouwen in bestuur: ‘Alleen mannen is niet van deze tijd’

bekijk hier het hele interview op videoVrouwen moeten het meer voor het zeggen krijgen. Bijna alleen mannen als burgemeester of gedeputeerde benoemen, is niet van deze tijd. Met dit pleidooi van lijsttrekker Lilianne Ploumen van de PvdA krijgen tal van overheden in de regio een flinke spiegel voorgehouden.

10 reacties

 • Petra Peeters

  1 maand geleden
  En wat denkt u van meer blanke mannen in het onderwijs? Dat vrouwen bolwerk doet de kinderen geen goed
 • Robert Oeveren

  1 maand geleden
  Er zijn belangrijkerer issues dan meer vrouwen op bepaalde posities. Bevolkingsgroei , woningnood, klimaat , etc ik zou daar meer aandacht voor willen. Voor elke positie de meest gekwalificeerde.
 • Wilhelmus Liebrand

  1 maand geleden
  Waarom mag de dame zich op het schaakbord overal vrij bewegen??? Omdat het bord eruitziet als een gemiddelde keukenvloer!!!
 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Bijna uitsluitend mannen in functies als metselaar, stratenmaker, garagemonteur, fietsenmaker of bouwplaatsopruimer is net zo goed niet meer van deze tijd. Gek genoeg zul je Ploumen hier niet over horen. Feministisch cherry-picking. Overigens geen enkel probleem mee als dames een bestuurlijke functie bekleden wanneer ze hiervoor de capaciteiten en de motivatie hebben. Maar iemand een functie bezorgen op basis van gender in plaats van geschiktheid is gewoon kolder.
 • r van munster

  1 maand geleden
  Dankzij mevrouw Ploumen zijn de huurders opgezadeld met een huur belasting van 4,5% dankzij PVDAer Duivestijn die zijn keutel introk in de eerste kamer.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Arnhem e.o.