Volledig scherm
Willem Vierdag (links) en Chris Zeevenhoven. © Gerard Burgers

Pleidooi voor 'ja' bij referendum Stadsblokken-Meinerswijk

ARNHEM - De ene groep bezorgde Arnhemmers voert actie voor een tegenstem bij het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk, de andere pleit juist voor een 'ja'. Stemmen met je hart versus stemmen met je verstand.

Chris Zeevenhooven kan er emotioneel van worden. „Dit is het grootste waarmee ik me ooit heb beziggehouden", zegt de Arnhemmer. Samen met plaatsgenoot Willem Vierdag voert hij campagne.

Verstand
Als reactie op de slogan 'Stem met je hart' van Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk, die wil dat Arnhem zich keert tégen de huidige visie voor Stadsblokken en Meinerswijk, pleiten Zeevenhooven en Vierdag voor een 'ja'-stem. Hun motto: 'Stem met je verstand'.

Liegen
Waar tegenstanders absoluut geen 250 grote tot 350 kleine woningen in een deel van het gebied willen, heeft 'Stem met je verstand' daar geen enkele moeite mee. „De huizen komen op de plek van het huidige bedrijventerrein in Meinerswijk en op Stadsblokken. Dat is nu één grote betonplaat." Vierdag kan zich boos maken over de aanjagers van het referendum, de 'nee'-stemmers. „Ik zie dat ze liegen", zegt hij onomwonden. „Er wordt gezegd dat er hoogbouw komt, dat Meinerswijk wordt 'volgebouwd'. Maar de huizen worden niet hoger dan de bomen en slechts 1 procent van het gebied wordt bebouwd."

Verkeken kans
Als een meerderheid in Arnhem op woensdag 30 november 'nee' stemt, gebeurt er niks, stellen Vierdag en Zeevenhooven. „Dan blijft er een bedrijventerrein, dat ook nog eens intensiever zal worden gebruikt. Bovendien is dan voor altijd de kans verkeken op een groot 'Stadspark Meinerswijk'."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.