Volledig scherm
Verkeer kan op het Nijmeegseplein vanaf de A325 weer de Pleijroute op. © Provincie Gelderland

Pleijroute Arnhem in oostelijke richting weer open voor verkeer

ARNHEM - Verkeer in oostelijke richting kan sinds vandaag weer gebruik maken van de Pleijroute in Arnhem. De afsluiting op het Nijmeegseplein voor groot onderhoud van het drukke weggedeelte is opgeheven. De Pleijweg (ook wel N325 genoemd) was tussen Arnhem-Zuid en -Noord geheel afgesloten sinds maandag 8 juli.

Dat de N325 nu al in oostelijke richting bruikbaar is, is sneller dan verwacht. De provincie Gelderland, de wegbeheerder, had gepland dat de Pleijroute pas vanavond rond middernacht zou worden vrijgegeven. Vorige week vrijdag werd al het deel van de weg tussen Lange Water en Velperbroekcircuit versneld open gesteld.

De werkzaamheden aan de Pleijroute veroorzaakten in combinatie met het onderhoud aan de A325 grote problemen op de weg. Met name het lokale verkeer in Arnhem-Zuid had veel last van sluipverkeer dat op een andere manier dan via de N325 door de stad probeerde te komen. Maandag 8 juli en vrijdag 12 juli waren de problemen het grootst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.