Volledig scherm
De Paasbergflat in Arnhem. © DG

Polen moeten per direct vertrekken uit Paasbergflat in Arnhem

ARNHEM - Een groep van ongeveer twintig Polen mag niet langer wonen in de Paasbergflat in Arnhem. De gemeente Arnhem eist dat de groep daar vertrekt. 

Het gaat om een groep arbeidsmigranten, die gewerkt zou hebben aan de verbouwing van de flat. De stichting Onderdak wilde aanvankelijk veertig zorgmijders onderbrengen in de flat. 

Dat plan stuitte op verzet van eerst  de buurt en later ook het gemeentebestuur van Arnhem. Dat wilde dat alle zorgmijders daar vertrokken. De rechter bepaalde echter dat de vijf mensen die daar al woonden, er voorlopig mochten blijven. Deze maand moet duidelijk worden hoe het definitief verder moet. 

Daarnaast bleken ook de Poolse arbeiders daar hun onderkomen te hebben gevonden. De bestemming van het pand staat niet toe, stelt de gemeente, die de groep gesommeerd heeft te vertrekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.