Volledig scherm
Foto ter illustratie. © archieffoto

Politie Arnhem slaat alarm: parkeerkaarten voor gehandicapten vaak gestolen

ARNHEM - De politie Arnhem-Zuid slaat alarm vanwege de vele diefstallen van parkeerkaarten voor gehandicapten. In twee maanden tijd zijn er in Arnhem-Zuid 17 gehandicaptenparkeerkaarten gestolen. Daarbij is in de meeste gevallen een ruit van een auto ingeslagen. 

Op Facebook vraagt de politie aandacht voor de vele diefstallen. ‘Het is erg vervelend natuurlijk. Het slachtoffer heeft een kapotte ruit en moet een nieuwe kaart aanvragen. Daarnaast werkt dit misbruik van deze parkeerkaarten in de hand', schrijven de agenten op het sociale medium. 

De politie adviseert mensen om kaarten niet in het zicht te laten liggen. Het advies is de kaart alleen bij de ruiten te leggen als de auto daadwerkelijk op een invalideparkeerplaats staat geparkeerd. De diefstallen zouden vooral 's nachts plaatsvinden, wanneer de auto op een reguliere parkeerplaats staat geparkeerd. 

Kluizen

Ook wijst de politie gehandicapten op speciale kluizen die er zijn ter bescherming van de kaarten. Deze invalidekluizen moeten met een beugel aan het stuur bevestigd worden. Door een doorzichtig vakje blijft de kaart wel zichtbaar. 

‘Waarschuwt u ook mensen in je omgeving met zo’n kaart? Dan kunnen we voorkomen dat er nog meer diefstallen bijkomen!', schrijft de politie. 

Is uw gehandicaptenparkeerkaart ook gestolen of kent u iemand bij wie dit het geval is? Laat het ons weten en mail naar m.suijkerbuijk@gelderlander.nl. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.