Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie Arnhem vindt bij grote actie niet alleen vuurwerk, maar ook drugs en erectiepillen

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag bij een grootscheepse actie ruim 1200 xtc-pillen aangetroffen in een schuur. In een woning in Arnhem-Noord stuitten de autoriteiten op illegale erectiepillen. Agenten vonden ook cocaïne en hasj.

Dat is zaterdagavond bekendgemaakt. Vrijdag was al duidelijk geworden dat bij de actie in een woning in Arnhem-Zuid 13 kilo illegaal vuurwerk was gevonden. Er werden diverse personen aangehouden die bij elkaar nog meer dan duizend dagen gevangenisstraf moesten uitzitten. 

Eén arrestant, bij wie ook een vuurwapen werd aangetroffen, moest nog honderd dagen brommen. Er werd alles bij elkaar voor zo’n 3500 euro aan uitstaande boetes geïncasseerd, aldus de Arnhemse politie.

Handelshoeveelheid harddrugs

In het kader van de actie ruim zijn dertig verdachten verhoord in diverse, lopende strafzaken. Er zijn 1100 verkeersboetes uitgeschreven, twee brommers en één ander voertuig zijn van de weg gehaald. Bij een controle van een auto werd een grote hoeveelheid harddrugs gevonden.

Met de actie wil de politie zich laten zien in Arnhemse wijken om de veiligheid daar te bevorderen. De twee basisteams Arnhem Noord en Zuid werkten samen met handhavers van de gemeente Arnhem en andere politie-afdelingen, zoals de Vreemdelingenpolitie, de afdeling Identificatie en Mensenhandel, Arrestantentaken en team Verkeer. 

Sleutelrol voor Arnhemmer

Volledig scherm
Burgemeester Achmed Marcouch van Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem toont zich tevreden met de resultaten. ,,Arnhem staat te hoog op het lijstje onveilige steden van Nederland’’, vindt hij. ,,Gemiddeld voelt bijna drie op de tien Arnhemmers dit onder de huid, met grote verschillen per wijk.’’

De Arnhemse burgemeester wil de problemen in de Gelderse hoofdstad aanpakken ‘met de politie, de handhavers, de wijkteams leefomgeving, de wijkagenten en alle organisaties die zich inzetten voor de buurt’. 

Daarbij is een sleutelrol weggelegd voor de Arnhemmers zelf, vindt Marcouch: ,,Als de bewoners de heling, de winkels zonder klanten en ander vreemd gedrag melden, kan de politie op zoek en kan ik het als burgemeester de daders lastig maken.’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.