Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Politie arresteert drie verdachten in wietkwekerij in flat Presikhaaf

UpdateARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend drie mensen aangehouden in een wietkwekerij die was ingericht in een flatwoning in de wijk Presikhaaf. Bij de inval werden een groot geldbedrag gevonden en meerdere pakketjes met harddrugs, vermoedelijk cocaïne.

De verdachten, twee mannen van 25 en 31 en een vrouw van 18, komen alle drie uit Arnhem. Ze zitten vast en worden verhoord, zegt een woordvoerder van de politie. Of er meer arrestaties te verwachten zijn, is nog niet duidelijk. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

De kwekerij, met zo’n 200 wietplanten, was nog in bedrijf, meldt de politie. Aanleiding voor de inval was een eerder bezoek aan de woning, enige tijd geleden. ,,Daarbij kregen we de indruk dat er voorbereidingen werden getroffen voor het aanleggen van een hennepkwekerij”, zegt de woordvoerder. Waarvoor de politie eerder al in het huis was, kan hij niet zeggen.

Het voertuig van de bewoner van het appartement aan de Hanzestraat in Arnhem, boven Winkelcentrum Presikhaaf, is in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.