Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Politie: ‘Bekijken beelden accudiefstal uit stalling station Arnhem hangt af van aangifte’

ARNHEM - De politie bepaalt vooral op basis van een aangifte of er beelden worden opgevraagd van een misdrijf. In het geval van de reeks diefstallen van accu’s van elektrische fietsen in de stalling bij station Arnhem Centraal is bijvoorbeeld bepalend of een aangifte een precieze locatie bevat van de plek waar de fiets was gestald.

Dat zegt een woordvoerder van de politie. Uit de met camera’s en een beheerder uitgeruste stalling verdwenen recent een aantal prijzige accu’s. De NS bevestigde dat er afgelopen weekend zeker vijf meldingen zijn geweest.

Niet gebruikt

De slachtoffers meldden deze krant dat ze zich erover verbazen dat de beelden van bewakingscamera’s kennelijk niet worden gebruikt in een poging de dader op te sporen.

De politie heeft de mogelijkheid de beelden in te zetten bij een onderzoek. Daarbij is niet het aantal aangiften leidend, meldt een woordvoerder vrijdagmiddag. ,,Dat herken ik niet. Hoewel het hier om relatief kleine aantallen gaat.’’

Aanknopingspunten

,,De afweging die wij maken is: Zijn er genoeg concrete aanknopingspunten.’’ Naast de exacte locatie gaat het dan bijvoorbeeld ook om de tijden dat de fiets was gestald en de uiterlijke kenmerken van de fiets. Anders is het voor de politie zoeken naar een speld in een hooiberg en kost het onredelijk veel tijd. ,,Het is voor de burger belangrijk dit te weten’’, aldus de woordvoerder. ,,Hebben we de aanknopingspunten, dan vragen we de beelden op.’’

De politie roept gebruikers van de stalling op direct 112 te bellen als ze iets verdachts zien om de pakkans te vergroten. 

Overigens is er in de Arnhemse stalling sinds gisteren een speciale rij voor e-bikes direct bij de ingang, zodat de beheerder meer toezicht kan houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.