Volledig scherm
Hulpdiensten bij de flat in Schuytgraaf na de explosie. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

Politie en gemeente gaan meer surveilleren bij flat met drugslab in Arnhem

ARNHEM - Politie en gemeente gaan vaker zichtbaar surveilleren in de omgeving van de flat aan de Daphnestraat in de wijk Schuytgraaf in Arnhem waar twee weken geleden een drugslaboratorium is ontploft.

Daarbij kwamen twee mannen om. Eén van hen was de bewoner van de flat.

Voor bewoners en omwonenden hielden de gemeente en woningbouwcorporatie Volkshuisvesting vrijdag een informatieavond. Die werd bezocht door circa 30 personen. 

Buitenlandse nummerborden

Volgens Arndt Stroink, manager veiligheidszaken van de gemeente, is er onder de bewoners sprake van gevoelens van onveiligheid. Die gevoelens worden aangewakkerd als er auto's met buitenlandse nummerborden worden gesignaleerd of langere tijd stilstaan. Bewoners vroegen daarom om extra surveillance. 

De gemeente en politie gaven daaraan gehoor. Politiemensen en handhavers zullen zich hier vaker laten zien. Volkshuisvesting kreeg het verzoek na te gaan of het mogelijk is in de flatwoningen camera's aan te brengen zodat bewoners kunnen zien wie er aanbelt. 

Bewoners vroegen tijdens de avond om een update over het lopende onderzoek van de politie maar die kwam niet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.