Politie haalt spookrijder van de A50 bij Knooppunt Grijsoord

ARNHEM/ RENKUM - De politie heeft dinsdagochtend vroeg een spookrijder van de weg gehaald op de A50, ten zuiden van Knooppunt Grijsoord bij Arnhem. De spookrijder reed in noordelijke richting op de rijbaan voor verkeer naar het zuiden.

Volledig scherm
Waarschuwingsborden bij op- en afritten moeten spookrijders voorkomen. © anp

Verkeerscamera's van Rijkswaterstaat pikten de spookrijder op ten noorden van de voormalige verzorgingsplaats Kabeljauw ter hoogte van Wolfheze. Die is niet meer in gebruik, maar nog wel toegankelijk.

Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben via de portaal boven de rijksweg direct de rijstrook waarop de spookrijder reed geblokkeerd met rode kruisen, en de politie ingeschakeld.

Snel van de weg gehaald
,,Die was heel rap ter plaatse en heeft de spookrijder, die heel langzaam reed, nog voor Grijsoord van de weg gehaald’’, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 
 Hoe of waarom de automobilist de verkeerde richting is opgereden, is niet duidelijk. De politie kon geen nadere informatie verstrekken over het incident. 

Ongelukken zijn er niet gebeurd op de A50, aldus Rijkswaterstaat. Afgelopen zondag nog kwamen twee mensen om het leven bij een aanrijding met een
spookrijder op de A16 bij Breda.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.