Het vragenuurtje van politie op Facebook.
Volledig scherm
Het vragenuurtje van politie op Facebook. © Politie

Politie houdt vragenuurtje via Facebook in tijden van corona

ARNHEM - Zo'n vijftig mensen hebben donderdagmiddag gebruik gemaakt van het vragenuurtje op Facebook van de politie Arnhem-Noord. ,,Voor ons aanleiding om dit één of twee keer te gaan doen", zegt wijkagent Joyce Veenvliet.

Als de mensen in deze tijden van corona niet naar de politie kunnen komen, dan komt de politie wel naar de mensen toe. Niet fysiek, maar via social media. De politie Arnhem-Noord heeft gistermiddag een proef gehouden met een vragenuurtje via Facebook.

Risico van besmetting

Aanleiding voor deze proef was het tijdelijk stoppen van de spreekuren in de wijkposten in verband met de risico van besmetting met het corona-virus. ,,We wilden mensen toch de gelegenheid geven om vragen te stellen over zaken die met het politiewerk te maken hebben. En het is voor ons een extra mogelijkheid om met mensen in contact te komen", zegt Veenvliet. 

1,5 meter afstand

Veel vragen gingen over wat mensen nu wel en niet mogen. ,,Mogen we met vier vriendinnen in de auto ergens naar toe? Dit soort vragen kregen we veel. Het antwoord? Nee, want je moet 1,5 meter afstand houden", vertelt Veenvliet.

Samen met een collega was ze live te zien terwijl de vragen via Facebook binnen stroomden. Die gingen niet alleen over de maatregelen zelf, maar ook over wat de politie eraan doet om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo rijden agenten niet altijd alleen in een auto, omdat dat niet praktisch is als er noodhulp geboden is. 

Instagram

Het vragenuurtje was voor de wijkagenten niet nieuw. Veenvliet: ,,We houden af en toe een vragenuur op Instagram, dus we zijn er wel bekend mee. Door het nu wekelijks op Facebook te doen hopen we ook een breder publiek te bereiken.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.