Politie: Jacht op agent na geweld in Sonsbeekpark is onacceptabel en strafbaar

ARNHEM - Dat een politieagent wordt opgejaagd nadat hij dinsdag op Koningsdag een klap gaf aan een amokmaker in het Sonsbeekpark in Arnhem is ‘onacceptabel en tevens strafbaar’. Dat stelt sectorhoofd Naomi Hoekstra van de politie Gelderland-Midden in een reactie op het incident, dat is gefilmd en veelvuldig wordt gedeeld op sociale media.

25 reacties

 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Volgende keer graag nog wat harder meppen! Dat stelletje lapzwansen die het park verruïneren en de confrontatie met politie opzoeken kan me geheel gestolen worden. En al helemaal met dat potsierlijke gelul over grondrechten, zelfbeschikkingsrecht en vrijheid. Holle woorden waarvan ze de echte betekenis niet eens snappen. Als de politie vordert dat je weg moet, is het game over en ga je. Keihard handhaven svp!
 • Eelco de Boer

  3 maanden geleden
  Jammer dat het net Koningsdag is geweest. Deze agent verdient ruimschoots een lintje voor zijn zeer terechte actie.
 • Hennie Brouwer

  3 maanden geleden
  Op basis van een paar filmpjes heb jij je mening al klaar. Zolang je niet weet wat er vooraf is gebeurd, gezegd of is gedaan kun je niet oordelen. Of was je er soms zelf bij? Zo niet. Verdedig dan deze pamperjongeren niet.
 • Joris Goedbloed

  3 maanden geleden
  @Mark Pier Nogmaals het is aan het OM en een rechtbank om strafvervolging in te zetten tegen de politie als daar publieke (filmpje) feitelijke reden of aangifte voor is. Derhalve zullen de omstandigheden dan ook ruim aan de orde komen bij het eventuele OM onderzoek hiernaar. Uiteindelijk zal een rechtbank dan strafrechtelijk oordelen op basis hiervan. De wet stelt wanneer en hoe politie geweld mag gebruiken.
 • Mark Pier

  3 maanden geleden
  Onzinnige vergelijking Joris Goedbloed dat slootje springen, als je politie uitdaagd heb je een redelijke kans dat je de pineut bent. En dan kunnen er wel klappen vallen. Absoluut geen medelijden mee. En waarom moet er met flessen en fietsen tegen een ambulance gegooid worden?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.