Politie: Jacht op agent na geweld in Sonsbeekpark is onacceptabel en strafbaar

ARNHEM - Dat een politieagent wordt opgejaagd nadat hij dinsdag op Koningsdag een klap gaf aan een amokmaker in het Sonsbeekpark in Arnhem is ‘onacceptabel en tevens strafbaar’. Dat stelt sectorhoofd Naomi Hoekstra van de politie Gelderland-Midden in een reactie op het incident, dat is gefilmd en veelvuldig wordt gedeeld op sociale media.

26 reacties

 • G.J. Guilik

  2 weken geleden
  Mijn complimenten aan de politie en burgemeester. Regels en wetten worden constant door dat zooitje ongeregeld gebroken. Wie niet luisteren wil moet maar voelen zou ik zeggen.
 • Albert van der Broek

  3 weken geleden
  Volgende keer graag nog wat harder meppen! Dat stelletje lapzwansen die het park verruïneren en de confrontatie met politie opzoeken kan me geheel gestolen worden. En al helemaal met dat potsierlijke gelul over grondrechten, zelfbeschikkingsrecht en vrijheid. Holle woorden waarvan ze de echte betekenis niet eens snappen. Als de politie vordert dat je weg moet, is het game over en ga je. Keihard handhaven svp!
 • Eelco de Boer

  3 weken geleden
  Jammer dat het net Koningsdag is geweest. Deze agent verdient ruimschoots een lintje voor zijn zeer terechte actie.
 • Hennie Brouwer

  3 weken geleden
  Op basis van een paar filmpjes heb jij je mening al klaar. Zolang je niet weet wat er vooraf is gebeurd, gezegd of is gedaan kun je niet oordelen. Of was je er soms zelf bij? Zo niet. Verdedig dan deze pamperjongeren niet.
 • Joris Goedbloed

  3 weken geleden
  @Mark Pier Nogmaals het is aan het OM en een rechtbank om strafvervolging in te zetten tegen de politie als daar publieke (filmpje) feitelijke reden of aangifte voor is. Derhalve zullen de omstandigheden dan ook ruim aan de orde komen bij het eventuele OM onderzoek hiernaar. Uiteindelijk zal een rechtbank dan strafrechtelijk oordelen op basis hiervan. De wet stelt wanneer en hoe politie geweld mag gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

Arnhem e.o.