Politie: Jacht op agent na geweld in Sonsbeekpark is onacceptabel en strafbaar

ARNHEM - Dat een politieagent wordt opgejaagd nadat hij dinsdag op Koningsdag een klap gaf aan een amokmaker in het Sonsbeekpark in Arnhem is ‘onacceptabel en tevens strafbaar’. Dat stelt sectorhoofd Naomi Hoekstra van de politie Gelderland-Midden in een reactie op het incident, dat is gefilmd en veelvuldig wordt gedeeld op sociale media.

23 reacties

 • Albert van der Broek

  1 jaar geleden
  Volgende keer graag nog wat harder meppen! Dat stelletje lapzwansen die het park verruïneren en de confrontatie met politie opzoeken kan me geheel gestolen worden. En al helemaal met dat potsierlijke gelul over grondrechten, zelfbeschikkingsrecht en vrijheid. Holle woorden waarvan ze de echte betekenis niet eens snappen. Als de politie vordert dat je weg moet, is het game over en ga je. Keihard handhaven svp!
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Jammer dat het net Koningsdag is geweest. Deze agent verdient ruimschoots een lintje voor zijn zeer terechte actie.
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Op basis van een paar filmpjes heb jij je mening al klaar. Zolang je niet weet wat er vooraf is gebeurd, gezegd of is gedaan kun je niet oordelen. Of was je er soms zelf bij? Zo niet. Verdedig dan deze pamperjongeren niet.
 • Joris Goedbloed

  1 jaar geleden
  @Mark Pier Nogmaals het is aan het OM en een rechtbank om strafvervolging in te zetten tegen de politie als daar publieke (filmpje) feitelijke reden of aangifte voor is. Derhalve zullen de omstandigheden dan ook ruim aan de orde komen bij het eventuele OM onderzoek hiernaar. Uiteindelijk zal een rechtbank dan strafrechtelijk oordelen op basis hiervan. De wet stelt wanneer en hoe politie geweld mag gebruiken.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Onzinnige vergelijking Joris Goedbloed dat slootje springen, als je politie uitdaagd heb je een redelijke kans dat je de pineut bent. En dan kunnen er wel klappen vallen. Absoluut geen medelijden mee. En waarom moet er met flessen en fietsen tegen een ambulance gegooid worden?
 1. De regen komt eindelijk, maar kan de grond dat aan? Zo voorkom je dat je tuin in een waterballet verandert
  PREMIUM
  met video
  2

  De regen komt eindelijk, maar kan de grond dat aan? Zo voorkom je dat je tuin in een waterbal­let verandert

  Na weken van droogte en hoge temperaturen snakt de natuur (en je tuin) naar regen. Vandaag geldt in sommige regio's al een weerswaarschuwing voor onweer en neerslag, maar woensdag gaat het voor het eerst in tijden serieus regenen. Maar met die buien is het neerslagtekort en de droogte nog niet voorbij. Wat kun je doen om dat hemelwater zo optimaal te gebruiken?

Arnhem e.o.