Volledig scherm
Zwembad Klarenbeek in Arnhem op archiefbeeld. © DG

Politie krijgt vijf tips binnen over mishandeling Zwembad Klarenbeek

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag vijf tips ontvangen van mensen die getuige waren van de mishandeling van twee medewerkers van het Arnhemse Zwembad Klarenbeek. 

Die vijf mensen hebben inmiddels ook al een getuigenverklaring afgelegd, aldus een woordvoerder. In hoeverre hun informatie het onderzoek naar de daders heeft geholpen kan zij niet zeggen 'in het belang van het onderzoek'. 

De politie is nog altijd naarstig op zoek naar camerabeelden van het incident. Die zijn er niet en ook de nieuwe getuigen hebben de vechtpartij niet gefilmd. Mogelijk melden zich ook de komende dagen nog mensen die de mishandeling hebben gezien. 

Kritiek

De beheerder van het Arnhemse zwembad en zijn zoon, die er werkt als badmeester, werden vrijdagavond 27 juli mishandeld door een groep mannen. Zij  wilden geen gehoor geven aan het verzoek het terrein te verlaten omdat het zwembad op punt van sluiten stond. Vervolgens liep de zaak uit de hand.

De politie krijgt op social media de nodige kritiek dat de mishandeling pas vijf dagen later naar buiten werd gebracht toen een getuigenoproep werd gedaan.  ,,We hebben eerst naar ons eigen onderzoek gekeken en naar wat dat opleverde. Vervolgens is woensdag besloten ook de hulp van de burger in te roepen", aldus de politiewoordvoerder.

Marcouch

De zware mishandeling roept veel reacties op. Medewerkers van Zwembad Klarenbeek krijgen van alle kanten steunbetuigingen. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem twitterde dat de daders hun 'laffe poten moeten thuishouden'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.