Volledig scherm
De gestolen Mercedes Sprinter die woensdagavond werd staande gehouden in Arnhem-Zuid. © Politie Arnhem-Zuid

Politie maakt jacht op dieven van Mercedes-busjes in Arnhem en omgeving

ARNHEM - De politie in Arnhem-Zuid roept de hulp in van het publiek in verband met een reeks diefstallen van Mercedes Sprinters in Arnhem en omgeving. Daar zijn recent meerdere bestelbusjes van het Duitse merk gestolen, aldus de politie, die de jacht heeft geopend op Sprinter-dieven.

In de nacht- en avonddiensten worden zoveel mogelijk Mercedes-busjes van het type Sprinter gecontroleerd. In de nacht van woensdag op donderdag had dat in Arnhem-Zuid succes. Een Sprinter met een open laadbak bleek te zijn gestolen. Die ontdekking leidde tot twee arrestaties. De mannen zijn overgedragen aan de recherche, die onderzoek doet naar de reeks diefstallen. 

Waar de verdachten vandaan komen, is niet duidelijk. De politie in Arnhem-Zuid kan ‘op verzoek van het onderzoeksteam’ geen nadere mededelingen doen, meldt een woordvoerder. Mensen die een hen onbekende Mercedes Sprinter door de straat zien rijden, wordt verzocht de politie te bellen.

De afgelopen weken werd onder meer in Duiven een Mercedes Sprinter gestolen. De wagen werd beschadigd teruggevonden, een man werd gearresteerd. Het gezelschap van ‘Fataal de musical’ raakte in oktober het decor, de kostuums, het licht en de geluidsapparatuur kwijt toen de Mercedesbus van de technicus in Arnhem verdween.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.