Het monumentje voor de flat aan het Gelderseplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het monumentje voor de flat aan het Gelderseplein. © DG

Politie onderzoekt ‘illegale’ inzamelactie flatbrand Arnhem van man uit Boxmeer

VideoARNHEM /BOXMEER - De politie onderzoekt een mogelijk frauduleuze inzamelingsactie voor de slachtoffers van de Arnhemse flatbrand die op nieuwjaarsdag het leven kostte aan een vader en zoon (4). De recherche zoekt uit of een 49-jarige man uit Boxmeer een officiële inzamelactie voor eigen gewin heeft misbruikt. 

De man uit Boxmeer plaatste vorige week op Facebook en Twitter meerdere malen een oproep om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Hij gebruikte daar echter zijn eigen rekeningnummer voor in plaats van dat van een officiële doneeractie die momenteel loopt.

Er loopt een erkende inzamelingsactie via doneeractie.nl van naasten van de getroffen familie. Die geldactie heeft inmiddels bijna 700 donaties opgeleverd, goed voor bijna 14.000 euro. 

Het geld is bedoeld voor de de moeder en de dochter die de brand in de lift van het appartementencomplex aan het Gelderseplein overleefden.  Vader Raymond (39) en zoon Jelle (4) kwamen om bij de brand. 

‘Ik kan niet zo goed schrijven’

Op 6 januari plaatste de man echter zonder overleg met de organisatie van de officiële inzameling op zijn Twitteraccount een oproep om ook geld te schenken voor de getroffen familie. Hij verwees door naar een door hem gemaakt Facebookaccount met de letterlijke tekst van de officiële actie.

,,Ik kan zelf niet zo goed schrijven, daarom heb ik die tekst zo overgenomen. Ik kan wel behoorlijk goed schrijven, maar niet zo dat het goed overkomt”, verklaart hij tegenover de Gelderlander.

Quote

Ik moet toch zelf weten wat ik doe? Maar ach, ik schei er toch mee uit. Mensen noemen me een oplichter, terwijl ik dat niet ben

Man (49) uit Boxmeer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.