De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. Foto ter illustratie. © ANP

Politie pakt Arnhemmer voor afspreken via gay chatroom om slachtoffers te bedreigen en bestelen

ARNHEM - De politie heeft een 30-jarige man uit Arnhem gearresteerd voor een reeks bedreigingen en diefstallen die zich uitstrekt over enkele maanden. Rode draad is Bullchat, een chatroom voor homoseksuelen. Via die site werd een afspraak gemaakt, waarna de slachtoffers werden bestolen.

De politie onderzoekt de zaak al sinds december 2019, toen meerdere aangiftes binnen kwamen van slachtoffers (vooral mannen met een leeftijd tussen de 50 en 75) in onder meer Apeldoorn en Twello. In maart van dit jaar meldde zich een man uit Dronten bij de politie met een soortgelijk verhaal.

In alle zaken speelde gay chatroom Bullchat een rol. Nadat een afspraak was gemaakt bij de slachtoffers thuis dwongen meerdere daders hen hun bankgegevens af te staan, zodat er met de pinpas geld kon worden gehaald. ‘Afdreiging’, noemt de politie dat. Ook werden de huizen van de slachtoffers doorzocht. Over de buit die dat heeft opgeleverd, is niets bekend gemaakt. 

De 30-jarige Arnhemmer wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks incidenten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit: ‘Het onderzoek is nog in volle gang’.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.