Foto ter illustratie. Om wat voor hond het in deze zaak gaat, is namelijk niet duidelijk.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Om wat voor hond het in deze zaak gaat, is namelijk niet duidelijk. © Stock-xchnge

Politie redt hondjes uit snikhete auto in Arnhem

ARNHEM - Twee hondjes zijn zaterdagavond uit een snikhete auto bevrijd, die geparkeerd stond in het centrum van Arnhem. De politie en handhavers moesten eraan te pas komen om de dieren uit de hitte van het voertuig te redden. 

22 reacties

 • EenOptimist

  3 jaar geleden
  Dat is vernieling wat geen doel heeft en daar kan je voor worden opgepakt of worden aangeklaagd, 1 raampje is genoeg om de dieren te bevrijden
 • Hulshof

  3 jaar geleden
  Om zo een hond in een auto achter te laten is gewoon een misdrijf (dierenmishandeling) en moet ook zo worden aangepakt. Flinke boete en bij een volgende gelegenheid een zwaardere (vrijheids-) straf. Als burger mag je een pleger van een misdrijf beletten om zijn misdadige gedrag voort te zetten. Een inbreker mag je b.v. op heterdaad desnoods boeien of opsluiten en dan meteen de politie bellen. Was nu een kleine moeite geweest om een autoruitje in te tikken en de deuren van de auto tegen elkaar open te zetten voor koelte en frisse lucht. Maar zorg dan wel altijd voor getuigen en foto's.
 • Amethist

  3 jaar geleden
  Alle ramen in tikken... dat ventileert beter.. ;)
 • J Peters

  3 jaar geleden
  Deze mensen de honden af pakken is niet de oplossing. Vaak hebben die mensen ook kinderen. Wat zullen die dan een verdriet hebben Als de honden er niet meer zijn. Mijn optie is de veroorzaker gewoon een verplichte cursus omgaan met dieren te laten doen. Net zoals je met drank op achter het stuur zit.
 • EenOptimist

  3 jaar geleden
  Waarom eerst de politie bellen...raam intikken.. dieren eruit en dan ja dan pas bellen

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.