Direct na de brand in een appartement in Ellecom.
Volledig scherm
Direct na de brand in een appartement in Ellecom. © Persbureau Heitink

Politie sluit opzet brand flat Ellecom nog niet uit

ELLECOM - De politie kan nog niet zeggen of de brand in het appartementencomplex aan de Kastanjelaan in Ellecom is aangestoken. Afgelopen zondagavond moest de brandweer een brand blussen in een appartement van zorginstelling Unieke Thuiszorg. 

De bewoner en een 42-jarige vrouw uit Dieren raakten daarbij lichtgewond.

Voor de deur van de flatwoning op de eerste verdieping is een plank gespijkerd. De woning ziet er vanaf een afstand beroet uit. Het complex van twee etages telt twaalf appartementen. Onbevoegden zijn er op het terrein niet welkom. 

Geen opzet

Quote

Het onderzoek loopt nog dus we kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat er wel of niet sprake is van brandstich­ting.

Woordvoerder politie

Een begeleidster van Unieke Thuiszorg wil weinig zeggen over de brand. ,,Ik kan alleen zeggen dat er geen sprake is van opzet. Verder doe ik er geen mededelingen over’’, zegt de begeleidster.

De opmerking van de begeleidster wekt enige bevreemding, want de politie doet nog onderzoek naar de brand. ,,Het onderzoek loopt nog dus we kunnen nog niet met zekerheid zeggen dat er wel of niet sprake is van brandstichting. Er zijn dus ook nog geen verdachten aangehouden’’, zegt een politiewoordvoerder.

In de woning is na de brand een jerrycan met benzine aangetroffen. Of deze is gebruikt om het appartement in brand te steken, is niet bekend. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.