Volledig scherm
Arnhem, 25 februari 2019. Politie bij woning aan de Corrie Tendeloostraat na schietpartij. © Gerard Burgers

Politie zoekt Anman H. na schietpartij bij ripdeal in Arnhem

ARNHEM - De politie maakte dinsdagavond de identiteit bekend van één van de daders van de schietpartij die op 25 februari plaatsvond in de Corrie Tendeloostraat in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. Het is de 28-jarige Anman H. uit de omgeving van Rotterdam. De politie is dringend op zoek naar hem.

De schietpartij veroorzaakte die dag veel onrust in de buurt. Op verzoek van de politie hield een school de kinderen binnen omdat niet zeker was of er nog gewapende mannen in de wijk zouden lopen. 

Drugsdeal

Het ging om een drugstransactie. Vier mannen hadden rond 14.00 uur een afspraak. De bewoner, een Arnhemse bemiddelaar en twee mannen uit de omgeving van Rotterdam. Dat liep uit de hand, de bewoner werd neergeschoten en raakte ernstig gewond. Volgens de 34-jarige bemiddelaar, die twee dagen later in Arnhem werd aangehouden, was het een verrassing dat de twee mannen gingen schieten. 

Eén van hen, een onbekende man met een donkere baard, vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst vluchtte de wijk in. De ander, de uit Irak afkomstige Anmar Hussin, wandelde rustig naar een grijze Volkswagen polo en reed weg. Behalve Hussin, is de politie op zoek naar de mededader en naar informatie over de auto.

De politie heeft tot nu toe 3 tips ontvangen en roept op via Twitter  om nog meer informatie te delen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.