Politieonderzoek in een woning in Vlaardingen in september vorig jaar in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieonderzoek in een woning in Vlaardingen in september vorig jaar in verband met een grote anti-terreuractie waarbij zeven mannen zijn aangehouden in Weert en Arnhem. © ANP

Politiechef blikt terug op actie tegen jihadi’s in Arnhem: ‘Er is een aanslag voorkomen’

ARNHEM - Op de ochtend van donderdag 27 september 2018 zit commissaris Aart Garssen al heel vroeg in het politiebureau van Arnhem. Meer dan een jaar heeft de politie samen met de inlichtingendiensten onder hoogspanning naar deze actie toegewerkt.

PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Aart Garssen is nieuwe politiechef district Gelderland-Zuid.
Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Aart Garssen is nieuwe politiechef district Gelderland-Zuid. © Paul Rapp

Als hoogste opsporingsbaas van de politie Oost-Nederland beseft Garssen dat zijn werk er grotendeels op zit. Vandaag zijn de getrainde observatieteams, arrestatieteams en rechercheurs aan zet.

Het binnenhalen van zeven terreurverdachten vormt het slotstuk van een even geheim als minutieus voorbereide mega-operatie. Adrenaline giert de betrokken agenten door de keel.

De voorbereiding van die dag vol spectaculaire arrestaties begint al ruim een jaar eerder. Zeven mannen, grotendeels afkomstig uit Arnhem worden verdacht een terroristische aanslag in Nederland te willen plegen. Niet eerder is de dreiging zo groot en reëel.

Quote

Het lastige van politie­werk is dat je soms afge­schermd dingen doet, zelfs voor collega’s, die helemaal nooit naar buiten komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.