Politiehelikopter ingezet bij achtervolging Arnhem

ARNHEM - De politie heeft maandagavond in Arnhem een man aangehouden na een achtervolging. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Het Openbaar Ministerie had de politie gevraagd de man te arresteren omdat hij voorwaarden had overtreden waarvoor hij op vrije voeten mocht zijn. De politie heeft niet bekendgemaakt wat de man heeft gedaan.

De man wist in eerste instantie aan de agenten te ontkomen, wat leidde tot een achtervolging te voet door de wijk Vredenburg. Wijkbewoners wezen agenten vanuit een flat in de richting waar de man op rende. Ook kregen de agenten een lift aangeboden op een snorfiets.

De man is aangehouden en zal zich moeten verantwoorden bij de rechter. De agenten bedanken de wijkbewoners op Facebook voor hun hulp.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een politiehelikopter. © ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.