Volledig scherm
PREMIUM
Susanne Willemsen in haar kraam voor het Huis der Provincie, fel criticus van het bestuur van de Stichting Arnhemse Warenmarkten. Ze blijft bij haar kritiek en denkt dat de gemeente er nog achter zal komen dat ze gelijk heeft. © Rolf Hensel

Politiek ‘voorzichtig’ bezorgd over kemphanen op Arnhemse markt

ARNHEM - Wat te doen bij ruzie op de verzelfstandigde Arnhemse markt? Het aan de marktkooplieden zelf overlaten of als gemeente toch ingrijpen?  Arnhem Centraal in de gemeenteraad  wil een rondetafelconferentie houden om de problemen in kaart te brengen. Wethouder Jan van Dellen stelt zich terughoudend op.

Ruzie over de te volgen koers voor de nieuwe warenmarkt van het centrum kwam twee weken terug tot uitbarsting tijdens een vergadering van de marktkooplui op Papendal. Susanne Willemsen, uitbater van de grote zaterdagse inloopmarktkraam voor groente en fruit voor het Huis der Provincie, wil een plek op de vrijdagmarkt. 

‘Een zakelijk geschil’

Die plek kwam vrij, na uitkopen van marktplaatsen om de markt te verkleinen. Willemsen had het nakijken. ,,Een zakelijk geschil”, en een ‘storm in een glas water’ noemt Tijmen Koelewijn van het bestuur het. ,,We willen niet te veel groentekramen.’’

Willemsen beticht het bestuur van ‘machtsmisbruik’ en ‘vriendjespolitiek’. Ze eist een openbare discussie over het uitkopen van marktplaatsen. Ze eist dat het bestuur nu eindelijk komt met financiële verantwoording. Dat bestuur kondigt aan dat die verantwoording er komt en beticht Willemsen van 'stemmingmakerij'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.