Volledig scherm
De Paasbergflat in Arnhem. © DG

Politiek wil opheldering over opvang in Paasbergflat

ARNHEM - SP en CDA in Arnhem willen van wethouder Roeland van der Zee opheldering over de situatie in de Paasbergflat. Het onderbrengen van overlastgevers en -gedetineerden leidt tot onrust in de buurt.

De Stichting OnderDak wil volgende week de buurten Paasberg en Arnhemse Allee informeren over het opvangen van deze doelgroepen, maar CDA en SP willen van de verantwoordelijke wethouder, Roeland van der Zee, opheldering. Ze hebben een zogeheten agenderingsverzoek ingediend, wat wil zeggen dat de Van der Zee de gemeenteraad zo snel mogelijk in een openbare vergadering tekst en uitleg moet geven. 

Gerrie Elfrink (SP) en Scott van den Broek (CDA) verwijzen naar een brief die recent onder buurtbewoners is verspreid, waarin ook Van der Zee aan het woord komt. Wethouder van der Zee meldt in de brief; ‘ook als gemeente werden wij overvallen door het’bericht en over het feit dat er reeds mensen wonen’. Dit roept de vraag op in hoeverre de gemeente niet op de hoogte was van de plannen. Daarbij willen wij weten welke afspraken er voorafgaand aan de ingebruikname met de stichting zijn gemaakt over communicatie, veiligheid en incidenten’, schrijven beide partijen.

Ook willen ze dat Van der Zee openheid van zaken geeft over eventuele opvang elders in Arnhem, welk beleid er nu precies wordt gevoerd en hoe het zit met het toezicht en de begeleiding van zeven mensen die nu in de Paasbergflat zijn ondergebracht. Ook willen beide partijen weten of er draagvlak voor de opvang onder omwonenden is en of er overleg met omwonenden is gevoerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.