Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Politiemedewerker verdacht van alcohol achter het stuur: buiten functie gezet

NIJMEGEN - De leiding van de politie Oost-Nederland heeft op woensdag een medewerker uit die eenheid buiten functie gesteld. Hij wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim.

De medewerker wordt ervan verdacht dat hij in privétijd meerdere keren onder invloed van alcohol achter het stuur heeft gezeten en mogelijk onder invloed op de werkvloer was. De politie laat weten dat de afdeling veiligheid, integriteit en klachten het plichtsverzuim onderzoekt. Gedurende het onderzoek is de medewerker buiten functie gesteld en heeft hij geen toegang tot gebouwen en systemen. Waar de medewerker precies werkt en in welke functie is niet bekendgemaakt.

Tweede keer

Eerder deze maand werd ook een onderzoek ingesteld naar een medewerker. Hij zou stelselmatig misbruik hebben gemaakt van politiesystemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.