Volledig scherm
Eten van op servies van Pollman bij Dudok op megafoto's van Masha Bakker Matijevic. © PR

Pollmann hoopt servies te verkopen 'aan tafel' bij Dudok

ARNHEM - De Arnhemse serviezenspecialist Pollmann werft nieuwe klanten aan tafel van restaurant Dudok met borden van het befaamde merk Rosenthal. De winkel Arnhem Coming Soon toont boven de feestelijke dis lampen uit hun collectie van Weltevree.

Anke Pollmann noemt het samenwerkingsverband een typisch voorbeeld van het 'nieuwe ondernemen' dat mensen weer in grote getale naar de binnenstad moet trekken. Robert Wittenberg van Dudok vult aan: „Je kunt nu bij ons eten aan een feestelijk gedekte houten tafel van Weltevree van de in Arnhem hij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten opgeleide ontwerper Floris Schoonderbeek. Daarboven hangt een lamp van zijn collega Sjoerd Vroonland.”

Foto's
De collectie kan om de hoek in de Kerkstraat nogmaals bewonderd en gekocht worden in de winkel van Arnhem Coming Soon. Om de actie in Dudok luister bij te zetten zijn foto's van het menu op het servies tot behangomvang uitvergroot en in Dudok opgehangen, als eetlustopwekkers. De ondernemers hebben vorige week een grote groep foodbloggers aan tafel gehad met de vraag om hun indruk weer te geven in sfeerverslagen.

Kruisbestuving
Pollmann ziet uit naar meer van dit soort vormen van kruisbestuiving. „We hebben er absoluut geen spijt van dat we verhuisd zijn vanaf de Vijzelstraat naar de Kerkstraat. We hebben hier meer klanten dan op de hoofdas van het centrum. Dat had ik niet verwacht.”

Pollmann heeft daags voor de verhuizing nog een nare droom gehad over een lege zaak. „De volgende dag stond de zaak echter vol. Je merkt dat de mensen die door de 7straatjes wandelen gericht op zoek zijn naar winkels met een eigen identiteit. Die groep trek je niet in de grote straten. Wat ons betreft is onze Kerkstraat nu echt een A-locatie.”

De ondernemers gaan nogmaals een combi aan tijdens 'Lichtjesavond' in de 7straatjes op zaterdag. Dan kookt Dudok op een oven van Weltevree voor de nieuwe winkel van Pollmann in de Kerkstraat.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.