Poolse migrant gooide in december vorig jaar brandbommen naar deurwaarder en politie, toen zij hem uit zijn gekraakte woning in Rheden kwamen zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolse migrant gooide in december vorig jaar brandbommen naar deurwaarder en politie, toen zij hem uit zijn gekraakte woning in Rheden kwamen zetten. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Poolse brandbommengooier: ‘Racisme zette mij aan tot gewelddadige winkeldiefstallen’

ARNHEM - Een Poolse arbeidsmigrant, die vorig jaar december bij een uithuiszetting in Rheden brandbommen naar de politie gooide, claimt dat institutioneel racisme hem aanspoorde tot de zes gewelddadige winkeldiefstallen die hij pleegde in 2018.

4 reacties

 • Hugo Gelderlander

  1 maand geleden
  Een paar jaar gevangenisstraf lijkt me passend en daarna het land uitzetten als ongewenst vreemdeling. Tevens een hoge schadevergoeding laten betalen aan zijn slachtoffers.
 • Nicoh

  1 maand geleden
  Waarom is er bij artikelen over rechtszaken altijd de mogelijkheid om te reageren? Dat verleidt veel mensen die nauwelijks kennis hebben van de zaak ertoe om ongenuanceerd te reageren, en anderen dan weer om een extra duit in het zakje te doen, enz. Een mooi voorbeeld van hoe social media vooral niet gebruikt moet worden.
 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  In hoger beroep, hogere straf! Ik zou wel eens willen weten wat zijn straf in Polen was geweest.
 • Jeroen Poldermans

  1 maand geleden
  Racisme, de ultieme legitimatie voor geweld en criminaliteit. Veel racisten noemen zich daarom anti-racist, denk aan de hele BLM beweging.
 1. Twee gewonden bij inval na gooien brandbommen door kraker: ‘Dit gun je hem natuurlijk niet’
  Play
  PREMIUM
  UPDATE | VIDEO

  Twee gewonden bij inval na gooien brandbom­men door kraker: ‘Dit gun je hem natuurlijk niet’

  RHEDEN - Een uithuiszetting in Rheden is dinsdagmorgen gruwelijk uit de hand gelopen. Omdat de 33-jarige kraker deed wat hij had beloofd: zich met hand en tand verzetten. Hij ligt nu in het ziekenhuis, met verwondingen aan beide benen en een hand. Een lid van het arrestatieteam bleef evenmin ongeschonden. Hij werd, volgens ooggetuigen, gebeten door een politiehond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen
  Play

  Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen

 2. Kaag: Stikstofcrisis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen
  Play

  Kaag: Stikstof­cri­sis aanpakken, anders kunnen we niet bouwen

Arnhem e.o.