Het meest bekende benefietconcert is misschien wel Live Aid dat in 1985 in Londen werd gehouden.
Op deze foto:  George Michael, concertpromoter Harvey Goldsmith, Bono van U2, Paul McCartney, organisator Bob Geldof en Freddie Mercury van Queen.
Volledig scherm
Het meest bekende benefietconcert is misschien wel Live Aid dat in 1985 in Londen werd gehouden. Op deze foto: George Michael, concertpromoter Harvey Goldsmith, Bono van U2, Paul McCartney, organisator Bob Geldof en Freddie Mercury van Queen. © ASSOCIATED PRESS/ Joe Schaber

Popbenefiet in Arnhem voor 3FM Lifeline

ARNHEM - In december wordt er bij poppodium Willemeen een benefietconcert gegeven voor de Lifeline van radiostation 3FM. Dat is een actie waarbij radio-DJ’s wandelen voor het goede doel. De route loopt van Goes tot Groningen en doet ook Arnhem aan.

Het programma van het concert bestaat op dit moment uit twee bands.

De Utrechtse indierockband LUMEN en de Duivense band Smoking Alaska zullen hun kunsten vertonen voor het goede doel die middag. De rest van het programma wordt later deze maand bekendgemaakt. Wel is al bekend dat de 3FM-DJ’s die onderweg zijn langskomen bij het concert.

De DJ’s halen dit jaar geld op om het Rode Kruis te ondersteunen met het beschermen van jonge mensen tegen mensenhandel. Voor het popbenefiet in Arnhem slaan PLANK Arnhem, Willemeen, ZEAL online, MDM Management & Productions en LUMEN de handen ineen. 

Het benefietconcert vindt op zaterdag 21 december plaats bij Willemeen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt onder andere geld ingezameld door je eigen toegangsprijs te bepalen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.