Barend Labee, gereformeerd predikant uit Veenendaal die onder meer voorgaat in diensten van de gereformeerde gemeente Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Barend Labee, gereformeerd predikant uit Veenendaal die onder meer voorgaat in diensten van de gereformeerde gemeente Arnhem. © PR

Predikant uit Arnhem betreurt effect Nashville-manifest: ‘We krijgen een trap na’

ARNHEM/ VEENENDAAL - Uit zijn eigen praktijk kent hij de worsteling van volgelingen met een heilig geloof in God én met gevoelens voor mensen van hetzelfde geslacht. ,,Dat zij zich nu beschadigd voelen door de Nashville-verklaring vind ik vreselijk”, zegt Barend Labee.  

In Regenboog-stad Arnhem, waar homo’s, lesbiennes en transgenders zichzelf moeten mogen zijn, is Labee  een van de predikanten die de diensten leidt bij de gereformeerde gemeente Arnhem, met iets meer dan 100 leden en een kerkgebouw in het Statenkwartier. Hij is ook een van de streng gelovigen die zijn naam zette onder het als ‘antihomopamflet’  bestempelde, uit de VS overgewaaide manifest.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.