Volledig scherm
PREMIUM
Lucinda Childs. ,,Dans is op zichzelf mooi en belangrijk, er hoeft geen verhaal bij." © Hans Gerritsen

Première 'Moderne Meisjes' van Introdans in Stadstheater Arnhem

VideoARNHEM - Beeldende kunst is de rode draad in Moderne Meisjes van Introdans. Drie choreografes presenteren hun werk. Lucinda Childs (78), grand old lady van de Amerikaanse moderne dans, creëerde het ballet Petricor dat vrijdag 14 september in Stadstheater Arnhem zijn wereldpremière beleeft.

,,Ik zie uit naar de première, want ik vind het heel speciaal dat er tijdens de voorstelling live muziek is. Dat gebeurt zelden. Het geeft de choreografie extra dynamiek," zegt Lucinda Childs. De Amerikaanse kan het weten, want sinds de start van haar carrière als choreografe in 1963 heeft ze ruim tachtig balletten gemaakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.