Volledig scherm
De plek van de toekomstige supermarkt, gezien vanaf de Hulkensteinseflat. Het witte gebouw rechts is de voormalige garage Hegeman. © Erik van 't Hullenaar.

Presentatie nieuwe supermarkt Hoogvliet in Arnhem

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Lombok wordt dinsdagavond het nieuwe plan gepresenteerd voor een supermarkt op het terrein van de voormalige garage Hegeman aan de Utrechtseweg nabij de Oranjestraat.

Tijdens de inloopavond in het huiskamercafé van buurthuis 't Huukske aan de Mauritsstraat 22 zijn vertegenwoordigers aanwezig van Hoogvliet Supermarkten, de ontwikkelaar en de gemeente om tekst en uitleg te geven.

Verzet
Aanvankelijk was er veel verzet vanuit de buurt tegen het eerste plan voor een ondergrondse supermarkt. De gemeenteraad droeg de initiatiefnemers vervolgens op om in overleg met de bewoners te gaan. Dat is ook gebeurd. De keuze van de plannenmakers en de klankbordgroep van bewoners en ondernemers valt nu op de bouw van een bovengrondse supermarkt met een ondergrondse parkeergarage en een overdekte laad- en losruimte.

Nieuwe bestemming
De villa aan de Utrechtseweg 284 wordt dan tegelijkertijd opgeknapt voor toekomstige winkels, horeca, creatieve en dienstverlenende bedrijven en wonen. De voormalige garage Hegeman (Utrechtseweg 280-282) krijgt in het plan een soortgelijke nieuwe bestemming met als extra voorziening vergaderruimtes. Ook voorziet het plan in de opstelplaats voor een marktkraam ten zuiden van de supermarkt.

Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien tot en met 15 december op het stadhuis in de Koningstraat 38 in Arnhem bij loket BWL, Bouwen, Wonen en Leefomgeving. Ook is het op internet de raadplegen. De inloopbijeenkomst start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.