Werklieden van Heijmans Infra brengen een deklaag van duurzaam asfalt aan op de kruising Apeldoornseweg-Sonsbeeksingel.
Volledig scherm
Werklieden van Heijmans Infra brengen een deklaag van duurzaam asfalt aan op de kruising Apeldoornseweg-Sonsbeeksingel. © Erik van ’t Hullenaar

Primeur met duurzaam asfalt op Apeldoornseweg in Arnhem

ARNHEM - Aannemer Heijmans Infra heeft Arnhem donderdagmiddag een primeur bezorgd. De deklaag van de Apeldoornseweg die werd aangebracht, bestaat voor 60 procent uit hergebruikt asfalt. ,,Nooit eerder vertoond in Nederland”, zegt gemeentelijk projectleider Sil Polman.

13 reacties

 • dewildeman

  3 jaar geleden
  Hoe zo duurzaam? Wat is de geluidswaarde van dit asfalt? De gemeente weet dat niet eens!
 • Arnhemmer1971

  3 jaar geleden
  Ga fietsen. Een racebaan in de stad is voor niemand plezierig.
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Dat is duurzaam ja, want letterlijk is duurzaam langmeegaand maar dit is wel enorm vervuilend, beter laten recyclen en een 2019 uitgekomen auto kopen. Vrijwel alles van een auto wordt al vele jaren het gebruikt. Duurzaam wordt totaal verkeerd gebruik in de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld, Tropisch hardhout is duurzaam Nederlands grenen totaal niet want rot snel weg en je moet veel schilderen. Hard hout staat er over 40 jaar onbehandeld nog het zelfde bij.
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Alsof de productie van een nieuwe auto geen energie kost en voor CO2 uitstoot zorgt. Dus ja, tot het einde rijden zou wel eens duurzamer kunnen zijn als elke 4 jaar een nieuwe auto.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Vaak is het hergebruikte asfalt erg lelijk. Korrelig, vlekkerig en met bobbels. Bij aanleg lijkt de weg al versleten. En het ligt op de mooiste plaatsen in Arnhem. Moet dat nu?

In samenwerking met indebuurt Arnhem