Volledig scherm
Hoogwater in de Rijn bij Lobith. Archieffoto: Robin Utrecht © Robin Utrecht

Primeur: water-master bij Larenstein
in Velp

VideoVELP - Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp komt, in samenwerking met twee andere hbo-scholen, voor het eerst met een master op het gebied van watermanagement. 

River Delta Development leidt professionals op die in staat zijn om oplossingen te creëren voor  problemen in rivierdelta's, waterrijke gebieden waar veel mensen wonen. 

Bevolkingsgroei, verstedelijking en klimaatverandering maken het leven in deltagebieden rijk aan risico's. Samen met de Hogeschool Rotterdam en HZ University of Applied Sciences in Middelburg gaat Larenstein mensen opleiden die vernieuwende oplossingen bedenken waarmee de delta's en de mensen die er wonen en werken minder kwetsbaar worden. 

De Engelstalige master begint in september van dit jaar met het eerste blok in Vlissingen. Het tweede blok, in het teken van riviersystemen, is in Velp. De studie, die anderhalf jaar duurt, wordt afgerond in Rotterdam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.