Volledig scherm
Jeugdland kan 2.500 euro verwachten van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland voor de Jeugdland Instuif. © Gerard Burgers

Prins Bernhard Cultuurfonds sponsort Jeugdland én de lokale harmonie

VideoARNHEM/ RENKUM/ RHEDEN - Het Prins Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland geeft 30.000 euro aan Arnhemse culturele instellingen. Rheden krijgt 10.000 euro, Renkum iets meer dan 1.000 euro. Rozendaal krijgt niks.

In totaal keert het fonds 409.000 euro uit aan 146 culturele instellingen en projecten in de provincie Gelderland. Dat is de helft van het bedrag dat het Gelderse Prins Bernhard Cultuurfonds over 2018 te besteden heeft.

Gelders Doek

In Arnhem gaat het grootste bedrag (5.000 euro) naar de filmavonden van Gelders Doek, de televisieserie 'Straal voorbij' van Cox Klevie en de manifestatie Dag van het Gelderse Kasteel 2018.

Stichting Plaatsmaken krijgt 3.500 euro voor het project 'Oogmerk', met zes filmportretten. Stichting Jeugdland kan 2.500 euro verwachten voor de Jeugdland Instuif en Prodesse Conamur krijgt eenzelfde bedrag voor de Dag van de Arnhemse Geschiedenis.

Spankeren

In de gemeente Rheden krijgt de Dorpskerk in Spankeren het hoogste bedrag; 5.000 euro. Dat geld is voor het kopen van licht-, geluids- en projectieapparatuur. De Stichting Hervormd Kerkelijk Centrum in Spankeren mag voor 2.000 euro apparatuur kopen.

Het fonds keert in Renkum 1.056 euro uit. Daarvan gaat 500 euro naar IVN afdeling Zuidwest Veluwezoom voor een jubileumviering. De Heelsumse Harmonie kan voor 556 euro nieuwe instrumenten aanschaffen.

Afrekening

Alle toegekende bijdragen zijn garanties, meldt het fonds. De afrekening gebeurt altijd achteraf. Het geld van het Prins Bernhard Cultuurfonds is onder meer afkomstig van de BankGiro­ Lote­rij, Nederlandse Loterij, CultuurFondsen op Naam, donaties en de zogenoemde Anjeractie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.