De gemeente Arnhem wil het afvalgedrag bij containers kunnen controleren.
Volledig scherm
De gemeente Arnhem wil het afvalgedrag bij containers kunnen controleren. © Erik van 't Hullenaar

Privacy-activist in beroep tegen uitspraak over Arnhemse afvalpas

ARNHEM - Privacy-activist Michiel Jonker geeft zijn verzet tegen de Arnhemse afvalpas niet op. Hij gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter die de gemeente toch weer in staat stelt haar ondergrondse afvalcontainers gesloten te houden voor inwoners die geen gebruik maken van een adresgevonden afvalpas.

42 reacties

 • Branko

  3 jaar geleden
  Je loopt naar de ondergrondse verzamelcontainer gooit er je afval in met behulp van pasje en de container onthoudt even je gegevens. Lijkt mij stuk anoniemer dan die container met huisnummer erop voor je deur op de stoep.
 • R Sempel

  3 jaar geleden
  Hebben de mensen die hier schrijven iets te verbergen? Je betaald toch ook met je pinpas?of behoor je bij de 2 % van de bevolking die bij de bank gaat pinnen en vervolgens contant afrekent in supermarkt of winkel. Ik heb niets te verbergen maakt mij niets uit dat er men kan zien waar ik met ov instap of wanneer ik de ondergrondse container gebruik. Ik neem aan dat jullie die deze meneer steunen ook geen Facebook Instagram of zoekmachines zoals Google gebruiken. Dit soort bedrijven houden ook de gegevens bij. Zolang je niets te verbergen hebt maakt het niet uit.
 • EchteArnhemmer

  3 jaar geleden
  Michiel ga een baan zoeken ipv op kosten van mijn belastingcenten onzinnige acties voeren
 • Ik Ben het

  3 jaar geleden
  Gebeurd wel...
 • wolfman

  3 jaar geleden
  Michiel Jonker = HELD !!

In samenwerking met indebuurt Arnhem