Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe Focus Filmtheater Arnhem aan het Audrey Hepburnplein. © William Moore

Privacystrijder blijft vechten voor betalen met contant geld bij filmhuis in Arnhem

ARNHEM - Wie bij Focus Filmtheater in Arnhem naar de film wil, kan zijn of haar kaartje niet met contant geld betalen. Dat is een schending van de privacy, stelt de Arnhemse privacy-activist Michiel Jonker. Hij stapte deze week naar de rechter over de kwestie.

9 reacties

 • wim

  3 jaar geleden
  Het allemaal symbolisch wat meneer Jonker doet, het geeft overlast en hij jaagt iedereen op kosten.Even een vraagje aan meneer Jonker:U woont in een huis, staat u daar ook ingeschreven?U krijgt stroom en gas? Dan bent u bekend bij energieleveranciersHeeft u internet? Dan bent u bekend bij uw providerHeeft u een scooter of een auto? Dat is het kenteken bekend bij de instanties.U bent bekend, of u dit nu wil of niet.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Jonker heeft groot gelijk!
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Vergeet de bonus-kaarten en andere kortingskaarten niet. Die gaan zelfs op adres-nivo... (daarom wissel ik regelmatig mijn oude, niet geregistreerde, kaart voor een nieuwe.
 • Sander

  3 jaar geleden
  Lekkere privacy zo. Nu lezen we allemaal over Michiel Jonker. Of is dat niet zijn echte naam? Fijn dat iemand strijdt voor z’n idealen maar als het Filmhuis handelt naar de letter van de wet dan moet ie bij de wetgever aankloppen en niet bij het Filmhuis.
 • Joris

  3 jaar geleden
  Gelijk heeft hij !Het is te gek voor woorden dat we tegenwoordig op steeds meer plekken met het wettelijke betaalmiddel niet meer kunnen betalen !Als er ergens een pin betaling storing is, dien je alsnog contant te kunnen betalen... en dán is het contante geld zeker wél welkom hé ?Wettelijk mogen ze contante betalingen weigeren (indien duidelijk aangegeven) maar daarvoor moeten we snel de wet aanpassen, zodat je ten alle tijden overal gewoon contant moet kunnen betalen !

In samenwerking met indebuurt Arnhem