Volledig scherm
PREMIUM

Pro Persona en IrisZorg kunnen patiëntenstroom niet aan

ARNHEM -  Patiënten van verslavingsinstelling IrisZorg en ggz-instelling Pro Persona staan eerder dan goed voor hen is weer op straat, omdat zij ruimte moeten maken voor nieuwe, acute gevallen.

18 reacties

 • communicatie

  4 jaar geleden
  Ik begrijp je positieve idee, echt!! Maar ik geef ook aan in mijn reactie dat zelfs HBO studenten die stage lopen in de GGZ en in die branche willen gaan werken slecht functioneren of al een burn out hebben. Dan lijkt mij ervaringsdeskundigen geen goede bijdrage leveren. Het gaat niet alleen om erkenning/ervaring en positiviteit echt niet je moet meer in je mars hebben. De meeste blijven kwetsbaar helaas.
 • Ronald

  4 jaar geleden
  Een ervaringsdeskundige heeft zeker geen kennis van zaken wat u hier beschrijft,  deskundige die hiervoor gestudeerd hebben blijven nodig op dit vlak zeker ook studenten.Men moet "nee" verkopen aan mensen die hard hulp nodig hebben dan zal er toch iets moeten gebeuren!Men komt personeel tekort waardoor minder mensen geholpen kunnen worden dit is vrijwel in het hele land zo ook in de thuiszorg is nijpend te kort.Terwijl er genoeg mensen werkeloos zijn die een brok aan levenservaring hebben en heel goed ondersteuningen hierin kunnen geven in positieve zin naar de patiënt/client.
 • communicatie

  4 jaar geleden
  Nou helaasheeft u er weinig kaas van gegeten, in de gespecialiseerde kliniek waar ik zat en zo zijn er veel gespecialiseerde klinieken in heel Nederland kwamen de mede clienten vanuit Zeeland, Limburg, Den Haag noem het maar op. En moesten wij elk weekend naar huis zondagavond weer aanwezig zijn. Kliniek zat overigens in Nijmegen, dus dan valt Wolheze nog wel mee. Hangt helemaal van wat voor een hulpvraag/klachten heeft hoor daar kan de GGZ niets aan doen.
 • communicatie

  4 jaar geleden
  Gedeeltelijk mee eens, maar toen ik in een gespecialiseerde kliniek zat waren er heel veel stagiere,s maar sorry hoor dat was geen oplossingTe weinig kennis over een stoornis en de DSM VI, dus inhoudelijke begeleiding was niet echt goed waren al 2e jaars studenten.Dan vraag ik me af of ervaringsdeskundigen wel kennis van zaken hebben van deDSM IV en hoe een behandelplan / stappenplan op te zetten en terugval preventie en alle termen ect op te vangenOok het medicatie beleid zal nihil zijn bij hun met alle beste bedoelingen hoor maar bij stoornissen (gespecialiseerd) heb je echt deskundige nodig
 • communicatie

  4 jaar geleden
  Ja, en weet je wat de grootste oorzaak is hiervan? De lange wachtlijsten en men zoekt o.a. naar drank/drugs om te overleven zonder hulp. En dat de nazorg bij GGZ ontzettend slecht is en niet geregeld waardoor iemand weer een terugval krijgt en thuis zit en grijpt naar middelen die b.v. verdoven om de stoornis te onderdrukken. Want men wordt aan hun lot overgelaten i.v.m.geen goede nazorg of helemaal geen nazorg. Mag de fam/ vrienden opvangen. Schandalig!!!! Anno 2018!!!!
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.