Volledig scherm
JV 18062019 Zevenaar Dierenarts / Dierenarts Andre Bruns behandelt een vergiftigde kat, die aan infuus ligt. De vierde of vijfde in korte tijd..../ Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Proef met kosten dierenarts minima met huisdier krijgt vervolg

ARNHEM - De proef voor de tegemoetkoming in de dierenartskosten voor Arnhemmers op de armoedegrens met een huisdier was uiterst succesvol. De gemeente Arnhem gaat nu onderzoeken hoe de proef een vervolg kan krijgen.

Ruim tweehonderd keer hebben Arnhemse minima met een huisdier het afgelopen half jaar een bezoek gebracht aan de dierenarts. Dat blijkt uit een onderzoek naar de proef die de gemeente Arnhem per 1 januari van dit jaar heeft ingevoerd.

Duur

Veel minima in Arnhem met een hond of een kat kwamen te weinig bij de dierenarts. De kosten voor een consult waren eenvoudigweg te hoog. Sinds een half jaar betalen de gemeente Arnhem en de arts mee aan een bezoek, zodat de Arnhemmers die in het bezit zijn van een Gelrepas slechts een derde van een consult hoefden te betalen. 

10.000 euro

De gemeente Arnhem had daar voor het eerste half jaar een bedrag van 10.000 euro voor beschikbaar. De proef was zo succesvol dat het geld in april al op was. Hierop is besloten om de het project te evalueren en onderzoek te doen naar een vervolg.

In totaal 128 Gelrepashouders hebben 201 bezoeken aan de dierenarts gebracht. Hiervoor moesten ze zelf elke keer 150 euro betalen in plaats van de 450 euro die voor een consult normaal gesproken in rekening wordt gebracht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.