Volledig scherm
Een giraffe passeert de fotograaf als de selectie van Vitesse poseert tussen de dieren van het safaripark van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem, samen met het Nederlands Openluchtmuseum hoofdsponsor van de club. © Mira Meijer/Koninklijke Burgers’ Zoo

Prominente rol voor giraffen en zebra’s op nieuwe teamfoto’s Vitesse

ARNHEM - Of er ook een staatsieportret van de Vitesse-selectie is zónder giraffen of zebra’s? ,,Dat weet ik eigenlijk niet”, zegt een woordvoerder van de Arnhemse club lachend. ,,Maar dat was ook niet de bedoeling van de fotosessie.”

Vitesse heeft, na het sluiten van de transferperiode, de selectie voor het seizoen 2019/2020 compleet en wilde daarom nieuwe teamfoto’s maken. Op Stadsblokken in Arnhem-Zuid, met de John Frostbrug op de achtergrond omdat de club de uitwedstrijd dit seizoen speelt in de kleuren van de Airborne, maroon en lichtblauw. En bij beide hoofdsponsors.

Volledig scherm
Keeperstrainer Raimond van der Gouw maakt nog snel even een seflie met een giraffe op de achtergrond. © Mira Meijer/Koninklijke Burgers’ Zoo

De Arnhemse club zoekt aansluiting bij de regio en vond het Nederlands Openluchtmuseum en Koninklijke Burgers’ Zoo bereid om hun naam te lenen voor op het shirt. Het museum staat op het thuistenue, de dierentuin op het Aiborne-uitshirt. Het gezamenlijke motto: een dagje uit in Arnhem.

In het Nederlands Openluchtmuseum poseerden de geel-zwarten bij de tramremise, met het trammetje naar Oosterbeek op de achtergrond. In Burgers’ was het safaripark de setting. De dieren werden met voer gelokt en waren bijzonder nieuwsgierig naar voetballers en staf, vertelt de clubwoordvoerder.

Of er ook spelers bang waren voor de wilde dieren? ,,De beesten waren heel rustig, de sfeer was bijna sereen”, zegt hij. ,,Er waren er wel een paar met ‘gezonde wedstrijdspanning’. Maar na afloop wilden ze wel allemaal nog even een selfie maken met de dieren.”

Volledig scherm
De zebra’s van Burgers’ Zoo lijken zich niet bewust van de fotosessie met de selectie van Vitesse in het safaripark. © Mira Meijer/Koninklijke Burgers’ Zoo
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.