Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, waar de biomassacentrale moet komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, waar de biomassacentrale moet komen. © IPKW

Protest tegen centrale voor biomassa in Arnhem zwelt aan

ARNHEM - Het protest tegen de bouw van een biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem zwelt aan. Na actiegroepen van bomenliefhebbers keren nu ook woonbootbewoners in de Nieuwe Haven zich tegen de centrale waarin hout zal worden verbrand. 

25 reacties

 • leo

  2 jaar geleden
  Voor iedereen die nog beweerd dat bossen gekapt worden voor de biomassa: NEEN. bossen/bomen worden gekapt voor het stamhout, of om te verjongen( houtwallen/knotwilgen)En de takken die overblijven van kappen, of de staken van knotwilgen, dat is snipperhout. De kosten van snipperen ,vervoer en opslag zijn vele malen hoger dan de opbrengsten, daarom is die enorme subsidie nodig. Maar dat staat volledig los van al dan niet kappen voor een biomassacentrale.En dat NGO,s grote oppervlakten kappen....... puur voor de houtopbrengst, 1 truck vol hout brengt weinig op, 25 trucks veel.
 • Romulus

  2 jaar geleden
  Jaja, geen kaalkap, dream on.Zie artikel in De Gelderlander van 2 juni:“Spijt van kaalslag op Arnhems landgoed: ‘Dit had nooit zo mogen gebeuren’”Hakken maar....Enig idee wat een straal van 100km om Arnhem inhoud?Pak de passer maar even....
 • Wim

  2 jaar geleden
  Meneer Tobach, er worden wel degelijk bosperselen aangelegd voor de bioindustie , dus bomen die als ze volgens die normen kaprijp zijn rechtstreeks door de versnipperaar gaan ipv om er eerst een fatsoenlijke tafelpoot er van te maken.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Hier hebben ze binnen de ring geen last van want er waait altijd een westenwind.
 • Klaas1

  2 jaar geleden
  Vreemd de natuur heeft daar miljoenen jaren zelf voor gezorgd dat de bossen in stand bleven.Het is toch het streven in Nederland de natuur in de bossen zijn gang te laten gaan. Nog niet zo lang pronkte Arnhem voor een oerbos. Wat een zwendel en een rot smoes om te kappen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.