Volledig scherm
PREMIUM
Dominee Monique Maan en ouderling Peter Hoeve staan voor de Diaconessenkerk uit 1959. Het is één van de kerken die in de verkoop gaat. De foto is uit het archief. © JAN WAMELINK

Protestantse kerk in Arnhem krimpt blijmoedig: ‘Wat in ieder geval overblijft, is de hoop’

ARNHEM - De Protestantse Gemeenten Arnhem (PGA) staat voor een grote verandering. Dit jaar voegen kerkgenootschappen zich samen en gaat de gemeenschap van vijf kerkgebouwen naar twee. Eén in Arnhem-Noord en één in Arnhem-Zuid. 

De Opstandingskerk in Monnikenhuizen wordt nu verbouwd om in september als ‘Nieuwe Kerk’, het noordelijke deel van de stad voor haar rekening te nemen. In Arnhem-Zuid wordt de Salvatorkerk in Malburgen onder handen genomen om ook daar in september van start te gaan.

De Diaconessenkerk in de Burgemeesterswijk, de Bethlehemkerk in Presikhaaf en de Kandelaar in Elderveld worden verkocht. De Sionsgemeenschap, ook onderdeel van de PGA, kerkt nu nog in het Kerkelijk Kultureel Centrum (KKC) van Het Dorp in Arnhem, maar zal zich ook aansluiten bij De Nieuwe Kerk. 

Dominee Monique Maan en Arjen Hiemstra gaan voor een nieuw begin in een straks verbouwde Opstandingskerk in Arnhem-Noord. ,,Wij willen kijken naar de mensen die er nog wél zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.