Volledig scherm
Marilyn A-Kum (links) met partijgenoten Martien Louwers en Ria de Vries in 2017. © Erica de Haas

Provinciale verkiezingen: nummer 2 en 3 PvdA komen uit Arnhem en Dieren

ARNHEM - De PvdA heeft zaterdag de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de provinciale verkiezingen op 20 maart. Op 2 staat Marilyn A-Kum (48 jaar) uit Arnhem en op Mehmet Sahan (31) uit Dieren.

 A-Kum is regiomanager bij Vluchtelingenwerk West-Gelderland en verantwoordelijk voor de aansturing van een team van 40 medewerkers die op verschillende locaties werkzaam zijn. Van 2010 tot 2018 was zij in Arnhem lid van de gemeenteraad. 

Sahan bekende PvdA’er in de gemeente Rheden, waar hij in 2014 met voorkeurstemmen in de gemeenteraad is gekozen. Hij werkt in het onderwijs.

Nummer 1 op de lijst van de PvdA is Peter Kerris (33) uit Nijmegen. Op 9 staat Judith Tenbusch (46) uit Arnhem.

De lijst werd zaterdag tijden de ledenvergadering van de PvdA in Velp vastgesteld.  Volgens de kandidaatstellingscommissie een diverse lijst met veel relatief jonge kandidaten, maar ‘met een minstens even sterk contingent ervaren mensen’. 

Volledig scherm
Mehmet Sahan in 2014. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.