Volledig scherm
© Stock.xchng

Provincie is mild over puinbreker bij Fluvium in Arnhem

ARNHEM - Het provinciebestuur heeft het gisteren bij de Raad van State opgenomen voor sloperij Van Houtum Recycling die op het bedrijfsterrein aan de Leeghwaterstraat een puinbreker wil plaatsen. De gemeente vreest dat deze lawaaimaker een einde zal maken aan een bouwplan voor 180 woningen tussen de Van Oldenbarneveldtstraat en de Westervoortsedijk.

Over dit voor Arnhem belangrijke bouwproject woedt al geruime tijd felle discussie in de gemeenteraad.

Kapitaalverlies
Met maatwerkvoorschriften is het geluid van recyclingsbedrijf Van Houtum en metaalbedrijf De Smidse aan de Westervoortsedijk binnen de perken te houden, vindt de gemeenteraad. De te bouwen huizen moeten dan waarschijnlijk wel uitgevoerd worden met ‘dove’ gevels of andere vormen van isolatie. Een extra puinbreker bij Van Houtum is voor het stadsbestuur onbespreekbaar. Arnhem vreest voor enorm kapitaalverlies op de grondverkoop aan woningcorporatie Volkshuisvesting.

Bestemmingsplan
De Raad van State boog zich woensdag voor de tweede keer over het bestemmingsplan Fluvium-Midden. Dit op verzoek van Van Houtum en De Smidse. Deze twee bedrijven vrezen dat ze op slot komen te zitten met 180 woningen in de nabijheid.

Categorieën
Over de puinbreker zijn de meningen verdeeld. Volgens de provincie gaat het om een lichte categorie en volgens Van Houtum wordt er niet meer dan 100.000 ton puin er jaar verpulverd. De gemeente stelt dat het om een zwaardere categorie gaat die te dicht bij de woningen staat. De Raad van State doet uitspraak over zes tot twaalf weken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.