De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven.
Volledig scherm
De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven. © Hans Broekhuizen/DG

Provincie kijkt nog eens kritisch naar vergunning biomassacentrale Arnhem

ARNHEM - De provincie Gelderland gaat de natuurvergunning voor de biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem opnieuw tegen het licht houden. Dit gebeurt op verzoek van milieuorganisatie Mobilisation for the environment (MOB) en Arnhemse belangenclubs.  

MOB heeft vaker zaken gewonnen die betrekking hadden op biomassacentrales. Omwonenden protesteren ook al langer tegen de centrale. De provincie stelde tot dusver dat er niets meer aan de vergunningen te doen viel. 

Biomassacentrale wel in gebruik

Dat verandert nu toch. Gelderland gaat onderzoeken of de natuurvergunning, waarin de stikstofuitstoot is geregeld, wel goed in elkaar steekt. Deze toets kan uiteindelijk gevolgen hebben voor de hele vestiging van Veolia in Arnhem.  De provincie denkt twee maanden nodig te hebben voor het onderzoek. Veolia mag de biomassacentrale, die nu proef draait, vooralsnog wel in januari in gebruik nemen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.