Purrel Fränkel, hier nog als speler van Duno in 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
Purrel Fränkel, hier nog als speler van Duno in 2017. © Gert Budding

Purrel Fränkel oogde in Doorwerth soms als een deelnemer van Expeditie Robinson

Column Remco KockPurrel Fränkel vertrekt bij voetbalclub Duno. Minder verrassend nieuws als in 2012, toen Fränkel naar Duno overstapte. Fränkel woonde in Amsterdam en ging in het Gelderse gat Doorwerth een bal trappen. Fränkel, ex-Vitesse-speler, kwam van De Graafschap. Duno was een vierdeklasser. Lager bestond niet.

Zelf was ik in 2012 al jaren gestopt bij Duno’s buurman: Wodanseck uit Wolfheze, ook zo’n club die niet kon degraderen. Veel amateurclubs doen net alsof ze professioneel zijn, maar bij Wodanseck deden we aan die potsierlijkheid gelukkig niet mee.

Ik speelde meerdere derby’s, Wodanseck-Duno. Wij van Wodanseck waanden ons technisch superieur (of beter: technisch iets minder gehandicapt). Duno was – in onze ogen – een eeuwig tot de vierde klasse verdoemde, rugbyvoetbal spelende schopploeg. De bal in de buurt bleek vaak een perfect alibi om een tegenstander neer te schoffelen.

Quote

Fränkel symboli­seer­de de ambities van geldschie­ter Arjen Ploeg. In plaats van contribu­tie betalen, verdienden eerste elftalspe­lers voortaan geld

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.