Volledig scherm
Pussy Riot poserend voor een politiebureau in Moskou, in juli 2018. © AP

Pussy Riot komt naar Arnhem voor optreden in Luxor Live

VideoARNHEM - Het wereldberoemde protestpunk/kunstcollectief Pussy Riot uit Rusland treedt op woensdag 30 januari 2019 op in Luxor Live. Dat heeft het Arnhemse poppodium donderdagmiddag bekend gemaakt.

De groep werd bekend met uitdagende guerilla-optredens, zoals recent nog tijdens de finale van het WK voetbal in Moskou tussen Kroatië en Frankrijk. Twee bandleden renden het veld op en kregen daarvoor uiteindelijk vijftien dagen celstraf.

Pussy Riot werd in één klap wereldberoemd toen in 2012 leden van de band werden opgepakt na een optreden in een kerk in Moskou. Het optreden was een protest gericht tegen leiders van de Orthodoxe kerk omdat zij Poetin steunden tijdens zijn verkiezingscampagne. Drie bandleden werden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

In Arnhem speelt Pussy Riot de theatershow 'Riot Days', gebaseerd op het gelijknamige boek van Maria Alyokhinas (zie ook de video hieronder). Luxor Live waarschuwt maar vast: 'Het is punk; dus er zijn geen zitplaatsen'. Kaarten kosten 20 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.