PVV krijgt stoel in Staten toch terug van 'zetelroofster'

ARNHEM - De PVV in de Gelderse Staten krijgt er een zetel bij. Tineke Bulder die zich in januari afsplitste, vertrekt uit de politiek omdat ze verhuist naar Zeeland. Omdat ze een eenmansfractie vormt, mag ze de zetel niet aan iemand anders afstaan en valt deze weer terug aan de PVV, die daardoor weer op 5 zetels komt. 

,,Helaas moet ik de zetel afgeven aan mevrouw Faber", zegt ze. Marjolein Faber is fractieleider van de PVV, en Bulder leeft in onmin met haar. Bulder, die tot voor kort als Tineke Poortinga door het leven ging, wilde eerder dit jaar met de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, maar dat mocht niet van partijleider Wilders. Bulder deed toch mee met een eigen lokale partij en kwam in aanvaring met Faber. Ze splitste zich daarop af.

De PVV presenteerde deze maand een plan om 'zetelrovers' in de Gelderse Staten minder rechten en geld te geven dan ze nu krijgen. Over dat plan wordt later deze maand gestemd.

Volledig scherm
Tineke Bulder. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.