Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil af van de avond- en nachthoreca in de Varkensstraat in Arnhem. Foto: Erik van ‘t Hullenaar. © Erik van 't Hullenaar

Raad van State kritisch over uitsterfbeleid nachthoreca in Varkensstraat in Arnhem

DEN HAAG/ARNHEM –  De Raad van State zette dinsdag tijdens een rechtszitting over het bestemmingsplan en daarbij behorende uitsterfbeleid van de Varkensstraat in Arnhem een groot aantal kritische kanttekeningen. Ook vroeg het hoogste beroepsorgaan van het land zich af of de gemeenteraad en het stadsbestuur wel voldoende rekening hebben gehouden met de belangen van de ondernemers.

Of dat gevolgen heeft voor het bestemmingsplan, dat al in werking is getreden, zal binnen enkele weken uit de uitspraak blijken. Onderdeel van het plan is de straat die bekend staat om de avond- en nachthoreca om te vormen tot woon-, winkel en horecastraat voor uitsluitend daghoreca.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.